Oto szczegółowy plan naszego nadchodzącego
📆 22-23 października 2024, Zakopane
1. Podstawy analizy sensorycznej, definicje i terminologia.
2. Rekrutacja i szkolenie zespołu oceniającego.
3. CZĘŚĆ WARSZTATOWA: testy wrażliwości sensorycznej, metody sprawdzające używane podczas selekcji, szkolenia dla zespołu oceniającego oraz monitorowanie ich sprawności sensorycznej.
4.Warunki przeprowadzania ocen sensorycznych – laboratorium sensoryczne, fizyczne warunki ocen.
5.Zasady Dobrej Praktyki w badaniach sensorycznych.
6. Akredytacja laboratorium jako potwierdzenie kompetencji kierownictwa i personelu.
7. Metody stosowane w badaniach sensorycznych – metody określania wartości progowych, metody skalowania, metody różnicowe, metody sensorycznej analizy opisowej.
8. Badania konsumenckie – metody jakościowe, metody ilościowe.
9. CZĘŚĆ WARSZTATOWA: Przygotowanie przykładowej instrukcji dotyczącej przeprowadzania analizy sensorycznej zgodnej z wymaganiami normy ISO 17025.
10. CZĘŚĆ WARSZTATOWA: Opracowanie wyróżników sensorycznych (deskryptorów) dla wybranej grupy produktów spożywczych.
11. CZĘŚĆ WARSZTATOWA: przeprowadzenie oceny dla przykładowych próbek – metoda profilowania sensorycznego.
12. Planowanie badań sensorycznych oraz analiza statystyczna w prezentacji wyników badań sensorycznych.
13. Wykorzystanie systemów komputerowych: Prezentacja narzędzi do efektywnego przeprowadzania analiz sensorycznych
14. Statystyczne opracowanie wyników analizy sensorycznej.
🔗 Zapisz się już dziś! Nie przegap tej wyjątkowej okazji do zdobycia cennych umiejętności i rozwoju zawodowego!
Więcej informacji znajdziesz TUTAJ.
Kontakt: info@ergosquare.pl | ☎️ 786 966 540
#SzkolenieAnalizaSensoryczna #SzkoleniezAnalizySensorycznej #SzkolenieLiderPaneluSensorycznego