ErgoSquare Zbigniew Oczadły

ul. Krzywa 39, 43-430 Skoczów
NIP 5481394209, REGON 072815387
00 0000 0000 0000 0000 0000

tel. +48 501 227 428
e-mail: info@ergosquare.pl

ErgoSquare

KOLEJNE ZMIANY W PRAWIE - Rozporządzenie 2023/915

KOLEJNE zmiany w prawie żywnościowym!


W kwietniu zostało ogłoszonych KILKA ROZPORZĄDZEŃ, które wniosą zmiany w Rozporządzeniu 2023/915 w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów niektórych zanieczyszczeń w żywności.

A to jeszcze nie koniec zmian!

Poniżej znajdziesz przegląd najnowszych rozporządzeń, które wprowadzają zmiany dotykające naprawdę szerokiego sektora spożywczego - od przetwórstwa zbóż, przez branżę piekarniczą, produkcję pierwotną aż po producentów preparatów do początkowego żywienia niemowląt.

Nie przegap! Niektóre z nowych regulacji wchodzą w życie już niedługo - upewnij się, że jesteś w pełni przygotowany na nadchodzące zmiany. 


Rozporządzenie Komisji (UE) 2024/1002 z dnia 4 kwietnia 2024 r. zmieniające rozporządzenie (UE) 2023/915 w odniesieniu do najwyższych dopuszczalnych poziomów nadchloranu w fasoli (Phaseolus vulgaris) w strąkach

Wchodzi w życie: 25.04.2024


Rozporządzenie Komisji (UE) 2024/1038 z dnia 9 kwietnia 2024 r. zmieniające rozporządzenie (UE) 2023/915 w odniesieniu do najwyższych dopuszczalnych poziomów toksyn T-2 i HT-2 w żywności

Stosuje się: 1.07.2024


Rozporządzenie Komisji (UE) 2024/1003 z dnia 4 kwietnia 2024 r. zmieniające rozporządzenie (UE) 2023/915 w odniesieniu do najwyższych dopuszczalnych poziomów sumy 3-monochloropropanodiolu (3-MCPD) i estrów 3-MCPD kwasów tłuszczowych w preparatach do początkowego żywienia niemowląt, preparatach do dalszego żywienia niemowląt oraz żywności specjalnego przeznaczenia medycznego przeznaczonej dla niemowląt i małych dzieci i preparatach do żywienia małych dzieci

 Stosuje się od: 01.01.2025


Rozporządzenie Komisji (UE) 2024/1022 z dnia 8 kwietnia 2024 r. zmieniające rozporządzenie (UE) 2023/915 w odniesieniu do najwyższych dopuszczalnych poziomów deoksyniwalenolu w żywności

 Stosuje się od: 01.07.2024



Pamiętaj, że śledzenie zmian w przepisach prawa jest niezbędne przy projektowaniu nowych produktów spożywczych i zapewnieniu zgodności z obowiązującymi standardami. Zmiany te mogą mieć znaczący wpływ na procesy produkcyjne, co jest kluczowe przy wprowadzaniu nowych produktów na rynek.


Chcesz pogłębić swoją wiedzę i dowiedzieć się więcej o projektowaniu nowych wyrobów spożywczych zgodnie z najnowszymi regulacjami? Sprawdź nasze szkolenia! Są one idealnym miejscem, by zrozumieć te procesy i dostosować swoje działania do aktualnych wymogów prawnych.


Bądź na bieżąco i śledź nasz profil, aby nie przegapić najnowszych informacji i ofert szkoleniowych, które mogą wesprzeć rozwój Twojej kariery oraz biznesu w branży spożywczej.


#prawożywnościowe #szkolenia #projektowanie #szkolenieprojektowanie #szkolenieanalizasensoryczna

ErgoSquare Zbigniew Oczadły

ul. Krzywa 39, 43-430 Skoczów
NIP 5481394209, REGON 072815387
00 0000 0000 0000 0000 0000

tel. +48 501 227 428
e-mail: info@ergosquare.pl

© 2021 Copyright by Ergo Square. All rights reserved | Projekt i wykonanie

pear interactive