ErgoSquare Zbigniew Oczadły

ul. Krzywa 39, 43-430 Skoczów
NIP 5481394209, REGON 072815387

tel. +48 501 227 428
e-mail: info@ergosquare.pl

ErgoSquare

Analiza sensoryczna - nowy termin szkolenia

Dwudniowe intensywne szkolenie "Praktyczne zastosowanie metod analizy sensorycznej w bieżącej ocenie i doskonaleniu produktów spożywczych"

Odkryj psychofizjologiczne podstawy ocen sensorycznych, naucz się skutecznie zarządzać panelami sensorycznymi i podnieś standardy jakościowe swoich produktów spożywczych pod okiem naszych specjalistów.

Idealne dla specjalistów działów jakości, pracowników R&D oraz wszystkich, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę o analizie sensorycznej.


Zarezerwuj miejsce już dziś i zainwestuj w rozwój swojego zespołu!

Termin: 14-15 maja 

Lokalizacja: Zakopane

Kontakt: info@ergosquare.pl 

786 966 540

Nie przegap szansy na wykorzystanie analizy sensorycznej na korzyść Twojej firmy!


Program szkolenia:

  • Psychofizjologiczne podstawy oceny sensorycznej.
  • Zespół oceniający (wybór i szkolenie kandydatów) zgodnie z wymaganiami normy  PN-EN ISO 8586:2023 - wymagania w zakresie wrażliwości sensorycznej, psychologiczne predyspozycje kandydatów, podstawowe testy sprawdzające stosowane przy selekcji kandydatów, szkolenie zespołu oceniającego, monitorowanie sprawności sensorycznej oceniających. 
  • Warunki przeprowadzania ocen sensorycznych - laboratorium sensoryczne, fizyczne warunki ocen, możliwość zastosowania systemów komputerowych. 
  • Metody stosowane w badaniach sensorycznych - metody określania wartości progowych, metody skalowania, metody różnicowe, metody sensorycznej analizy opisowej. 
  • Planowanie badań sensorycznych oraz analiza statystyczna w prezentacji wyników badań sensorycznych. 
  • Przeprowadzenie testów sprawdzających stosowanych przy selekcji kandydatów - określenia progów wrażliwości smakowej/zapachowej (z zastosowaniem metod różnicowych i metod skalowania). 
  • Przeprowadzenie oceny sensorycznej metodą różnicowania. Opracowanie skali oceny sensorycznej dla metody skalowania. 
  • Opracowanie wyróżników sensorycznych (deskryptorów) dla wybranej grupy produktów spożywczych, przeprowadzenie oceny dla przykładowych próbek - metoda profilowania sensorycznego. 
  • Zastosowanie metod analizy sensorycznej w badaniach konsumenckich. 
  • Wymagania standardu IFS i BRC a ocena sensoryczna

MIEJSCE SZKOLENIA

Hotel Dwór Karolówka

Chłabówka 1, 34-500 Zakopane

CENA

•    1500 zł (+23% VAT) za pierwszego uczestnika

•    1350 zł (+23% VAT) za kolejnych uczestników z jednego przedsiębiorstwa

CENA ZAWIERA

•    Dwa dni szkolenia (16 godzin lekcyjnych) – 1 dzień  10:00 – 17:30; 2 dzień 08:30 – 15:00;

•    Nocleg w pokoju 1 lub 2 osobowym (dopłata do pokoju 1 osobowego 50 zł.)

•    Pełne wyżywienie (śniadanie, obiadokolacje, przerwy kawowe)

•    Materiały szkoleniowe

•    Możliwość konsultacji w czasie i po szkoleniu

•    Certyfikat ukończenia szkolenia w języku polskim

INFORMACJE DODATKOWE,  ZGŁOSZANIE NA SZKOLENIE

Istnieje możliwość zarezerwowania dodatkowego noclegu przed lub po szkoleniu (w zależności od dostępności wolnych pokoi)

•    pokój 1-osobowy ze śniadaniem w cenie 155 zł netto

•    pokój 2-osobowy ze śniadaniami w cenie 270 zł netto


Dodatkowe pytania proszę kierować na adres e-mail info@ergosquare.pl lub pod nr telefonu 786966540


Zgłoszenia zawierające:

•    imię i nazwisko uczestnika

•    nazwę podmiotu zgłaszającego

•    dane do faktury

Proszę przesyłać na adres e-mail info@ergosquare.pl


INFORMACJE O PROWADZĄCYM SZKOLENIE

dr inż. Zbigniew Oczadły

•    Doktor nauk rolniczych w zakresie technologii żywienia i żywności – chemii i analizy żywności (Uniwersytet Rolniczy w Krakowie, Wydział Technologii Żywności, Katedra Analizy i Oceny Jakości Żywności).

•    Wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu analiz sensorycznych, badań konsumenckich, projektowaniu pracowni sensorycznych.

•    Wykładowca z zakresu prawa żywnościowego oraz wymagań standardów BRC i IFS w ramach studiów podyplomowych na wydziale Technologii Żywności UR w  Krakowie.

•    Audytor wiodący w zakresie standardów  BRCGS,  IFS Food oraz GLOBALG.A.P.; audytor systemów ISO 9001, ISO 22000 oraz HACCP.

•    Wykształcenie pedagogiczne, wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu szkoleń między innymi

z zakresu prawa żywnościowego, wymagań standardów sieciowych, audytów wewnętrznych.

ErgoSquare Zbigniew Oczadły

ul. Krzywa 39, 43-430 Skoczów
NIP 5481394209, REGON 072815387

tel. +48 501 227 428
e-mail: info@ergosquare.pl

© 2021 Copyright by Ergo Square. All rights reserved | Projekt i wykonanie

pear interactive